Att resa hem från Dubai med Norwegian….

Nu ska jag trötta ut er med några(!) sista bilder från Maldiverna och ön Kandooma, den ö vi var på efter Bandos. Måste suga lite på den karamellen så här två veckor efter att vi kommit hem då känslan från resan håller på att försvinna. Slänger även in några av de få bilder jag tog i Dubai där vi var de sista dagarna innan den jobbiga flygresan hem med Norwegian;

Estelle undrade om det var ett litet inrikesplan vi klivit på kl. 3 på natten och som skulle ha lyft en timme tidigare när piloten informerar det fullsmockade planet att förseningen beror på att endast en landningsbana är öppen på Dubais flygplats och att vi nu kommer att få vänta ytterligare en timme på att få lyfta. Sedan har jag ytterligare en dålig nyhet, säger piloten – vi har extremt kraftiga motvindar, upp till 250 km i timmen (gulp!), över Europa i natt vilket göra att flygbränslet inte kommer att räcka till Stockholm så vi måste gå ner i Berlin eller Köpenhamn för att tanka planet. Och direkt efter att han annonserat detta säger han att så fort vi lyft här från Dubai så kommer vi att släcka ner i kabinen och ni kan då vila. Haha.

Det blev på Kastrup vi landade för att fylla upp planet och vi blev faktiskt ”bara” tre timmar försenade i slutänden. Men varken middag eller frukost serverades, och inga filtar eller kuddar har Norwegian på sina nattflyg. Tydligen. Som tur var hade vi köpt nackkuddar på Dubais flygplats innan vi skulle gå på planet vilket blev lite av en räddning… Och nu ser jag upplevelsen som en bra bearbetning av min flygrädsla när jag tänker på hur jag mitt i natten satt i det skakiga lilla planet och tittade på Norwegians enda filmutbud på en skärm några meter framför mitt säte – Pingu!

Uteplatsen var som ett vardagsrum i sand vid vårt strandhus på Kandooma. Hus nr 1-3 rekommenderas. Först blev vi placerade på andra sidan ön som var ett blåshål som man också förstod av namnet – Surfers Corner – med en obadbar stenstrand, men vi lyckades byta till hus nr 2 och 3 de sista fyra dagarna som var super!

Det gamla året eldades upp och det nya välkomnades på Kandooma med dans på stranden!

Utsikt från vår frukostmatsal på The Westin

Innan shoppinghysterin startade i Dubai…:-) Galen stad – jag säger bara – Dubai Mall – totalgalet – världens största mall…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *