Fyra sätt att komma i stämning till Paris

Tidigt, tidigt imorgon åker jag och Estelle till Paris för några dagars intensiv storstadsvandring (=shopping…!?). Det här är Estelles resa, hon har fått den i 13-årspresent, och jag ska nu tillsammans med henne se staden med nya ögon. Och så ska jag fotografera mycket!

Det är några år sedan jag var i Paris och det känns så lyxigt att få komma hit igen! Älskar den här staden. Var au pair här när jag var i 20-årsåldern så jag har en massa minnen härifrån.

För att komma i stämning för Paris lyssnar jag på I love Paris med Ella Fitzgerald. Den låten var med i en gammal favoritfilm – French Kiss med Meg Ryan och Kevin Kline som Kulturkoftan för övrigt gör en skön iakttagelse av! Hela soundtracket från den filmen lyssnade vi på både när Estelle och Bianca föddes…

Och så lyssnar jag på Edith Piaf som väl personifierar staden!

Trailern till filmen Midnight in Paris är också bra – Paris in the morning is beautiful… Paris in the afternoon is charming… So true…

Och så en reggae-favorit: I love Paris med Alpha Blondie!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *