Alla har talang

Jag var på en bra och intressant föreläsning igår med Charlotte Hågård, författare, karriärexpert, entreprenör och inspiratör. Hon har precis kommit ut med boken Alla har talang, den första boken om talang på svenska. Hon har forskat runt och tagit reda på olika saker om vad talang egentligen är. Talang kan till en början förklaras som ”något man gör med lätthet”. Och det mest intressanta är att man ofta tror att talang är något medfött. Men det är helt fel. Det finns bara två saker som är medfödda som påverkar/begränsar eventuella talanger. Kroppslängd och kroppstyp. Så då är det ganska fritt fram på många olika områden! Men det gäller att lista ut vad man har för talang/talanger, för ALLA har någon talang – en del många, andra några få. Problemet är att så många inte har en aning om VAD de har för talang. Den outforskade talangen bara ligger där och surrar framför näsan och blir kanske aldrig synlig för personen som har den.

Charlotte avslutade gårdagens föreläsning med att säga att den kunde vara en vändpunkt till en tändpunkt för alla som var där att hitta och utveckla sina olika talanger! Härligt! En ledtråd till att lista ut vad man har för talanger är att uppmärksamma vad det är man dras till. Hemma, borta  eller på jobbet. Det är ofta det du dras till och som du tycker är roligt som är/blir dina styrkor och därmed dina talanger. Och sen kommer den där berömda 10 000-timmarsregeln. För att utveckla en talang och bli RIKTIGT bra på något krävs minst 10 00 timmars träning. Och inte vilken träning som helst! Den ska vara intensiv, krävande och hela tiden innehålla nytänk – hur kan jag göra det här bätte än jag gjorde det igår. Det gäller att vara kreativ! De flesta av oss går runt och gör samma saker på samma sätt varje dag. Igår, idag, imorgon. Tål att reflekteras över…  Och det bästa budskapet var – se till att bli ännu bättre på det du redan är bra på och lägg ingen tid eller energi på att försöka förbättra det du är dålig på! Tack Charlotte för en inspirerande föreläsning!

Source: quotesnsayings.net via Jessica on Pinterest

Att vara nyfiken kan vara en talang (eller är – bevisat av Einstein)! Och som Charlotte sa, nästa gång du sitter på en middag och du frågar och frågar din bordsgranne om allt möjligt och denne inte ställer en enda fråga tillbaka till dig kan du informera denne att han/hon säkert har många talanger men att nyfikenhet INTE är en av dem…

One thought on “Alla har talang”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *