Att äta riktig mat

Jag blir på gränsen till provocerad när jag går och handlar på Coop Extra här i Danderyd och ser folk stoppa ner till exempel margarin och icke-ekologiska ägg från burhöns i sina kundvagnar. Vi bor i en av landets rikaste kommuner och människor är så ”ekonomiska” och oupplysta…?!

En svensk får hjärtattack var 17:e minut och lika många råkar ut för stroke, varje dag, dygnet runt. Det vi stoppar i våra kroppar är en så stor del av hur vi mår, så varför inte satsa liite mer av sina resurser på maten.

Men det råder ju delade meningar om vad som är ”rätt” mat. Läs det här så känner i alla fall jag mig minst lika säker som innan på att vi ska minimera högförädlade kolhydrater och helt skippa konstgjorda margariner och omega-6 oljor. Istället ska vi äta mer mättat fett och helt enkelt använda så mycket naturliga råvaror som möjligt. Och, för oss som inte är vegetarianer, äta kött från så fria och glada gräsbetande djur som möjligt… Hur svårt kan det vara? Och är det inte värt, om man har möjligheten, att lägga lite mer tid och pengar på att få i sig ”riktig” och bra mat?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *