Att mörka fakta

Jag har tidigare gjort ett inlägg om gardasil, det omdebatterade vaccinet mot livmoderhalscancer. På Aktuellt häromdagen gick man ut och sa att det inte finns några som helst biverkningar av vaccinet, det är helt säkert att ta. Då tänker säkert många – aha, de sa på Aktuellt att vaccinet är ok – då är det ingen fara… Därför måste jag göra ett till inlägg om detta (notera att jag inte är någon fanatisk vaccin-motståndare, även om det kan uppfattas så…).

Det jag undrar är hur man kan ignorera alla dessa fall som är tydliga fall av biverkningar av vaccinet? Nej, läkare och andra ”experter” (köpta/rädda/likgiltiga?) säger att biverkningarna inte har något med vaccinet att göra – Du har säkert anlag för någon autoimmun sjukdom, det här (skakningar, svimningar mm.) kunde du ha fått ändå, utan vaccinet… Hur  känner de drabbade barnen och deras föräldrar när de inte blir betrodda? Här är bara ETT exempel på en tjej som råkat ut för biverkningar.

En mamma gick ut och varnade andra föräldrar i sin dotters klass för vaccinet och blev då intervjuad av SVT. Reportern ställer frågan – Hur kan du veta att det du läst på nätet om biverkningar är sant? My god – hur vet vi om informationen som Merck, läkemedelsföretaget bakom vaccinet, går ut med är sant? Gardasil är det hittills dyraste vaccinet framtaget på marknaden. ”Den självklara målsättningen har varit att föra in denna vaccinering i olika länders vaccinationsprogram och därmed få kostnaderna betalda via skattemedel, vilket ger garanterade vinster under lång tid. Viktigaste pr-finten: att skrämma människor om cancerrisken…” skriver Inger Atterstam på SvD.

Man vet inte ens hur verksamt Gardasil är. Merck har garderat sig och skriver i all sin marknadsföring kring vaccinet – kan hjälpa mot livmoderhalscancer. I Frankrike har man förbjudit all reklam kring HPV-vaccin.

Eftersom osäkerheten är så stor runt vaccinet är det väl dumt att chansa när man kan gå en annan väg i stället. ”Ingen som regelbundet går på sina cellprovstagningar (screenings), får livmoderhalscancer så att man dör utav den. Vi har alltså redan en i princip 100%-ig behandlingsform.”

One thought on “Att mörka fakta”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *