Att rätta in sig i leden

I morse kom Estelle med en lapp till mig där jag skulle fylla i mitt godkännande för vaccination med Gardasil mot livmoderhalscancer. Jag började genast googla och efter 10 minuter hade jag bestämt mig – aldrig i livet.

Det som fick mig att bestämma mig var främst den här artikeln med tyngdpunkt på detta: “Please do your homework as a parent.  Please educate yourself about the risks of this vaccine.  The risk of cervical cancer is so low and the success of regular Pap testing has been so great that there really is no need for this vaccine at all.  There is no going back once your child has brain damage.”

Och även detta: ”Gardasil, the human papillomavirus vaccine produced by Merck, was brought to market in 2006 with great fanfare, widely proclaimed as the first ever anti-cancer vaccine.  Merck created a market for Gardasil out of thin air with deceptive and dishonest advertising, and thereby planted fear in the mind of consumers:  fear of an enormous, yet unknown health crisis, an invisible time bomb waiting to explode and harm women everywhere.  When criticized for their aggressive marketing, Merck countered that they were performing a public service by raising awareness about the human papillomavirus and weren’t selling anything. Really?”

Läs mer om kritiken mot Gardasil här. Och här! Det känns som en flashback till svininfluensa-hysterin…

Jag förstår inte hur så många kan svälja och lita blint på vad myndigheter och vinstdrivande företag säljer in på oss. Det är skrämmande hur konformistiska vi är och hur lätt vi bara rättar in oss i leden. Jag tror att Estelle är en av få i sin klass som inte kommer att vaccinera sig men jag hoppas på motsatsen.

att rätta in sig i leden...

 

4 thoughts on “Att rätta in sig i leden”

  1. Underbart att se att inte alla är som en skock får. Det tråkiga är att man blir betraktad som en lite knasig konspirationsteoretiker så fort man sätter sig på tvären när det är de andra som är lata puckon som inte orkar ifrågasätta. Och sen står de där och undrar hur till exempel Hitler kunde lyckas, var det ingen som sa något, nej det var det inte och de flesta skulle inte säga något om det hände nu heller.

  2. Har hört en hel del negativt om gardasil innan och när jag fick lappen om vaccination idag var jag bara tvungen att googla lite först. Innan var jag säker till 90% på att inte vaccinera min dotter, nu säger jag också aldrig i livet. Hon är redan tillräckligt skadad- autism, det räcker med elände…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *