Att skjuta upp saker

Visst är det lätt att skjuta upp saker. Speciellt sådana man inte (tror att man) tycker är så roliga. Och ju längre man väntar, ju svårare blir de att ta tag i. Och visst är det skönt när man väl gör det där som man har skjutit upp och skjutit upp. Och skjutit upp. Det är sällan man är så nöjd som då. Att få saker ur händerna. Att bocka av to-do-listan. Check, check, check. Underbart!

Idag har jag haft en sån dag. Med min bok. Gått igenom sidor jag inte varit nöjd med som jag under sommaren tänkt, det här tar jag sen, och det här orkar jag inte ta tag i nu. Och idag har jag gått igenom och bearbetat flera av de där surdegarna – känns oerhört bra. Och det var lättare än jag trodde. När jag väl hade börjat gick det av bara farten. Det där berget man byggt upp finns ju oftast bara inne i ens eget huvud. När man väl tar det där första lilla steget och tar tag i surdegarna ÄR det inte så jobbigt. Det gäller bara att ta det där första steget… Låt inte surdegarna växa till imaginära berg – just do it!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *