Att vara med sig själv

När jag var hos min hudterapeut igår berättade hon om en kvinna som på något sätt kommit över en stor summa pengar och som då bestämde sig för att säga upp sig från ett hektiskt chefsjobb med mycket sociala kontakter hela dagarna och vara ledig ett år för att se vad som hände när hon umgicks så mycket mer med bara sig själv.

Men det är ju precis det jag går igenom just nu, tänkte jag. Fast jag har inte kommit över något stort belopp pengar och jag har ju mina katter… nej, skämt åsido – det är intressant att lära känna mig själv och se vad som händer när jag inte har människor omkring mig större delen av dagarna. Och jag är förvånad men glad – jag trivs ganska bra i mitt eget sällskap och jobbar på att stormtrivasSmile. Kvinnan med pengarna förresten, hon tyckte att hon utvecklades enormt under sitt lediga år och fick en massa nya tankar och idéer, men jag glömde att fråga vad hon gör nu, det ska jag ta reda på vid nästa ansiktsbehandling.

När jag skriver ovanstående vill jag berätta att jag senaste tiden, både när jag pratar och när jag skriver, försökt byta ut man mot jag – det är så himla lätt att använda MAN när man(!) menar JAG. Den här aha-upplevelsen fick jag när jag läste ett inlägg om detta på Elizabeth Gummessons blogg. Hon är förresten väldigt inspirerande att lyssna på och jag kan verkligen rekommendera att gå på någon av hennes föreläsningar. Elizabeth är med på ett event som anordnas av 4good i Malmö i maj tillsammans med Malin Berghagen och Malin Hammar. Hammar verkar särskilt intressant då hon ska prata om lagen om attraktion som jag kommer att skriva en del om längre fram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *