Bäst på Klara K dagen

Den kanske mest intressanta och inspirerande personen som talade på Klara K dagen förra veckan var Marie Hallander Larsson, Koncernpersonaldirektör på Swedbank.

Marie pratade om hur ett företag blir framgångsrikt och välmående genom chefens/ledarens agerande. Och alla är vi väl ledare i någon form, om inte annat över sig själv…? Eller familjen. Marie tog upp 10 punkter som sammanfattar framtidens ledare.

Överst kom förmågan att visa respekt. Och vad är respekt? Bara en sån basic sak som att chefen går runt och hälsar på alla på morgonen (hälsar du på dig själv på morgonenSmile?). Det handlar om att bli sedd. För den man är och det man gör.

Högt upp på listan kom också samverkan med andra. Marie berättade om hennes bror som arbetar i Italien där stickor och strån kan ryka på arbetsplatsen men sen går man ut och dricker vin tillsammans. I Sverige pratar vi skit bakom ryggen på varandra. Då är det så mycket bättre med positiva öppna konflikter som till skillnad från negativa konflikter är att vara oense men respektera varandras åsikter. Ur frustration kommer något gott och vi måste våga ha konflikter.

Erkänsla (feedback) är oerhört viktigt. Och att människor är äkta och ärliga i sin feedback. Marie talade om att skicka erkänslemail, eller powermail = ger människor kvitton på att de är värdefulla och behövs. Skicka powermail så ofta som möjligt, även till din egen chef!

Sammanfattningsvis handlade de viktigaste punkterna om mellanmänskliga relationer – det ”mjuka”. Kommunikation! Att flytta vårt mindset mot den vänstra hjärnhalvan. Vem som helst kan göra högersidan, allt kan mätas, men att få till vänstersidan är utmaningen i ledarskapet! Marie avslutade med Oscar Wilde-citatet; ”Ingen är perfekt. Själv är jag känslig för drag.”…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *