Bli gladare och yngre…

Sanna Ehdin skrev på facebook: ”Om jag sa att du blir tio år yngre på två veckor genom att göra en övning som tar två minuter per dag – skulle du göra det då?” Självklart, tänkte jag. Och det här var övningen:

”Varje morgon i två veckor, så fort du har vaknat går du till en spegel och ser på dig:

1.  Sträck ut ordentligt och gäspa så att du fyller lungorna med nytt syre. Vrid och tänj gärna lite så att du piggnar till. Sträck sen på ryggen, sänk axlarna och lyft bröstet så du står med god hållning. Andas hela tiden lugnt o djupt, endast in och ut genom näsan, under övningen.

2. Flytta din uppmärksamhet till ditt center vid hjärtat och stanna där med den. Se samtidigt dig själv i ögonen hela tiden du gör övningen.

3. Med ena handen smeker du din kind och säger samtidigt till dig själv: ”Jag älskar dig. Jag kommer alltid att finnas där för dig – vad som än händer. Jag  tar hand om dig och gör gott för dig.  Du är rätt precis som du är, för det finns inget som är perfekt. Det är en konstruktion, och du är bra precis som du är. Jag älskar dig, jag är stolt över dig och gör bra saker – hela tiden. Finaste, söta rara (ditt namn) – jag är så glad över att finnas till just nu!”

4.  Fortsätt i två minuter att säga varma, kärleksfulla och snälla saker till dig själv – hela tiden medan du ser dig själv i ögonen. Behåll ögonkontakten och låt det komma som kommer spontant av varma och vänliga ord. Om du suckar, rapar, tårar rinner eller hur kroppen än reagerar – låt det bara ske.

5. Om du vill kan du stanna upp ett litet tag efteråt, sluta ögonen, ta ett par djupa andetag och låta det landa inom dig.

Detta är hela övningen. Det är viktigt att upprepa den varje morgon i två veckors tid, och var dag utan att hoppa över. På morgonen är vi närmast oss själva och det äkta efter nattens sömn. Om du vill göra lite extra, tejpa då en liten bit kirurgtejp mellan ögonbrynen när du sover, så slappnar ”bekymmersrynkan” av.

Om det under övningen kommer en liten röst eller fågel som kraxar i örat att det är onödigt, dumt eller meningslöst, sänd då kärlek till den också. Fortsätt att göra övningen oavsett vad som kommer upp. Jag säger att den kan göra dig tio år yngre, men den kommer sannolikt även att medföra en rad andra mycket positiva saker! Pröva får du se.

Om du får plötsliga insikter eller intuitiv kunskap eller förståelse, skriv ner det med en gång. Bra att ha papper o penna vid sängen och i handväskan/jackfickan under dessa två veckor!

Efter två veckor skriver jag motivationen till varför denna funkar. Vill inte skriva om det nu för då kommer bara hjärnan att hitta på skäl till varför det inte är bra, stämmer eller ska göras… Så låt bli att fundera, just do it!!  : )

En sak kan jag säga, att övningen går på blueprint direkt, och effekten blir ungefär som en sten som kastas på vattnet där ringarna blir många, allt större och når långt… ♥”

Det kändes först otroligt märkligt och svårt att göra denna övning – att stirra sig själv i ögonen i spegeln och säga detta till sig själv, och mena det… Efter ett par dagar gick det lättare. Det gäller att hitta sina egna ord som känns naturliga för en själv. Och övningen är verkligen effektfull!

Här kan du läsa Sannas reflektioner kring föryngringskuren och hur andra har upplevt den. Avslutar med ett exempel på en en liten tjej med en förälder som förmodligen utför någon liknande övning… Underbart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *