Bokterapi mot flyttstress

Nu är jag så mentalt, själsligt och fysiskt utmattad efter de två officiella visningarna av vårt hus inför försäljningen. Och nu ska budgivningen komma igång! Jag trodde inte alls att jag skulle reagera så här, men det känns så utlämnande att människor har gått runt i vårt hus för att ”bedöma” om de vill flytta in här. Man känner sig blottlagd och exponerad på ett sätt jag inte hade förväntat mig. Och sen känns det så sorgligt med uppbrott också, och det är ju tydligen så att flytta är ett av de mest stressframkallande händelserna i en människas liv. Men då lyssnade jag på min kloka goda vän som jag åt lunch med igår när jag kände mig lite nere. På härliga Gamla Orangeriet vid Bergianska pratade vi om bland annat detta. Även hennes familj flyttade till nytt hus för ett år sen, och hon sa att det ändå är fantastiskt för oss som frivilligt väljer att flytta till något vi verkligen vill (känns inte så just idag…) mot om det sker ofrivilligt i samband med skilsmässa eller liknande. Big difference!!

Så idag ska jag unna mig att bara vila! Läsa klart boken Alltid för er – en sann historia till bokklubbsträffen ikväll och börja på boken jag valt i min andra bokklubb där nästa träff är hos mig om några veckor. Och den började jag på i natt när jag låg sömnlös och är redan hooked. Det är boken Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson med ett magiskt språk. På något vis tycker jag att den påminner om Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg, men det var så länge sedan jag läste den så jag är inte helt säker… ska ta och läsa om den, efter dessa två böcker. Och boken med samma handling fast framflyttad i tiden och från Lydias perspektiv istället för Arvids som jag också läst någon gång – För Lydia av Gun-Britt Sundström. Jag fastnar lätt för ett tema…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *