Caféliv och mingelmat

Tänk ett café i Paris. En café au lait kommer in tillsammans med en nygräddad baguette med gruyere och sedan en croissant på det… Sist vi var i Paris bodde vi på ett lägenhetshotell som inte serverade frukost och då såg våra morgnar ut så här på caféerna runt om i Saint Germain där vi bodde.

Nu när Espresso House tagit över halva Stockholm är det roligt att leta upp olika ”independent-caféer”. Jag var på ett mysigt café härom morgonen och åt frukost, Café Birger No 76. Det var faktiskt första gången jag var där sedan de bytt ägare, och det var ett tag sen. Inredningen och känslan var skön, färgerna harmoniska och frukostfrallorna riktigt goda vilket konstigt nog inte är så vanligt i den här stan… Det här stället har alltid varit mysigt att stanna för en kaffe – det ligger så fint vid Ellen Keys park och uteserveringen har perfekt solläge.

Tidigare var det två systrar som drev The Cookbook Café här i åtta år men de bestämde sig för att gå vidare i livet och lade då ned caféet med kokbokhandeln för att få mer tid att skriva böcker. De har kommit med flera kokböcker, nu senast den här vackra, Mingelmat, som jag fick av mina kollegor när jag slutade på Svalan – perfekt när man ska bjuda lite fler människor eller kanske ha fest! Och jag älskar röror av alla de slag och här finns massor att välja bland – vad sägs till exempel om Baba Ghanoush eller Taramasalata… Köp boken på Bokus!

3 thoughts on “Caféliv och mingelmat”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *