Dop och glädjeyra

Har ”lyssnat” på direktsändningen på SVT från prinsessan Estelles dop i bakgrunden när jag skrivit på min bok under förmiddagen idag. Det känns fortfarande konstigt att så ofta höra namnet Estelle när vi så länge varit nästan ensamma om namnet i våra kretsar. Det finns en till Estelle i samma skola, och även här blir jag förvånad när någon annan än vår Estelle nämns vid det namnet… Annorlunda var det att heta Maria när jag växte upp som då var det näst vanligaste namnet i Sverige (efter Anna, är det fortfarande så?). Just därför ville vi ha lite ovanligare namn när vi valde namn till våra döttrar. Så kommer det nog inte att förbli, inte för Estelle i alla fallSmile.

Intressant var det att lyssna på de olika personerna som gästade Ebba von Sydow före och efter dopet. Lite Solsidanvarning är det över de nya prinsessnamnen Estelle och Athena (Danmarks nya lilla prinsessa som döptes häromdagen), sa en av gästerna. Jaha, tack för den…

Man blir lite förvånad över hur enormt stort intresset verkar vara för det här dopet, bland så många. Fast det är ju vår blivande drottning… Samma gäst som sa det där med Solsidan berättade att till och med unga tonårskillar hon mött på vägen till slottet hade visat stor glädjeyra inför dopet (om det inte var något annat de firade…?). Det helt fantastiska vädret gjorde ju sitt till idag också!

Läs mer om dopet på Ebbas blogg! Och se bilder från dopet här. Och så här skriver Catarina Hurtig, hovreporter och författare till flera böcker om Kronprinsessan Victoria:

Må Estelle Silvia Ewa Mary bli en förebild. Må Gud välsigna den lilla och vårt land. Och må var feminist, rojalist som republikan, glädjas idag på hennes dopdag.

Grattis lilla Estelle!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *