En annorlunda stadsdel

Efter en mental baksmälla (uttrycket snott från Nina Jansdotter på Twitter när hon nyligen lämnade bokmanus) i förrgår efter att ha kontaktat några nyckelpersoner om att jag har ett utkast klart av boken, blev gårdagen istället en solskensdag på Söder. Nästa gång jag känner mig mentalt slut ska jag åka till Söder igen för där blir man kurerad. Jag bestämde träff med min mamma och beslöt mig för att göra de ärenden jag behövde göra på Söder som jag besöker så sällan. För att få nya impulser. Och det fick jag. En förvånansvärt annorlunda stadsdel mot resten av stan. På varenda ställe, nästan utan undantag, möttes vi av en osvensk värme och service-vilja som jag inte upplever någon annanstans där jag normalt rör mig. Till exempel skulle jag köpa ett nytt objektiv till systemkameran och bestämde mig för att inte gå till mainstreamkedjan Expert (som heller inte finns på Söder) utan istället testa Fotokungen, en oberoende fotoaffär på Kocksgatan. Fick där superbra hjälp men valet av objektiv och när jag i förbifarten nämnde att jag borde gå en fotokurs för att lära mig mer fick jag direkt ett kort i handen med förslag på en fotograf som skräddarsyr kurser.

Flera roliga vintage- och secondhandbutiker passade vi på att besöka där jag gjorde några riktiga fynd. Tror jag… Till Halloween kanske… Tittade också in i en inspirerande bokaffär med inriktning på konst och design och hittade några intressanta uppslag till omslag på boken. En god lunch på Karthago bestående av nordafrikanska tapas och sedan en kaffe på Urban Deli Café satt som en smäck. Humöret var på topp efter upplevelsen av stadsdelen som andas värme och kreativitet (åtminstone igår!). Kändes nästan som en liten utlandstripp… När jag sen kom hem på kvällen var jag fylld av energi och grävde nästan klart rosenrabatten av bara farten!

mamma shoppar soyalatte på urban deli café
Cafévägg
Caféhörna
Ägare av vintagebutik på söder!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *