En förrätt till helgen?

På helger känns det lyxigt att laga och äta även en förrätt och/eller dessert till middag. Jag är själv mycket mer en förrättsperson och förra helgen blev det kantarelltoast både lördag och söndag och på fredagen lagade jag ju en variant på Ceviche när vi skulle till några grannar på middag. Den blev riktigt god så här kommer receptet:

För 6 personer: 300 gram rimmad lax (eller rå om man vågar, frys först, ett dygn tror jag…), 1 stor bananscharlotten, 1-2 chilifrukter, 2 avocado, 1/4 skalad urkärnad gurka, 1 kruka färsk koriander, limesaft & olivolja.

Skär lax och avocado i centimeterstora kuber (rimmad lax: kvadratcentimeterstora skivor). Hacka övriga hackbara ingredienser fint. Blanda runt allt försiktigt i färskpressad lime och olivolja. Smaka av och salta eventuellt. Servera i vackra skålar eller glas, toppa med nyskalade räkor och dekorera med ett par korianderblad. Voilà!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *