En särskild stil

En av inspirationsböckerna vi har på vår sovrumsvägg tål att tittas lite närmare på. Tricia Guilds Stilsäkert (originaltitel: A certain style) som utkom 2010 är en absolut karamell vad gäller inredningsböcker. Jag var på releasen som förlaget Max Ström hade på Brittiska Ambassaden i Stockholm och Tricia var själv där och pratade om boken, och jag fick ett signerat exSmile.

Jag har alltid gillat Tricia Guild. Hennes stil är verkligen så totalt motsatt den minimalistiska stil jag inte är ett fan av. I boken inreder Tricia 14 olika hem och hon skriver i förordet, ”Oavsett om miljön är storslagen eller blygsam,  traditionell eller modern, liten eller stor, består utmaningen i att närma sig uppdraget med respekt för arkitekturen, samtidigt som det gäller att skapa en atmosfär som är stimulerande och harmonisk, full av liv och personlighet.” Love it!

Boken är verkligen maffig – ”En fulländad coffee table-bok” skrev SvD. Och titta bara på sidornas yttersta kant – en underbart lysande orange färg. Tyvärr är den svenska utgåvan slut på förlaget men originalutgåvan på engelska kan beställas på Bokus!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *