Everglades, Miami & South Beach

Sista dagarna i Florida spenderade vi i South Beach, Miami. Vi tog Tamiami Trail från Naples via Everglades, och hann på vägen med en hisnande och dånande airboat-tur i träsken med alligatorer. Trodde att alla skulle få tinnitus efter den turen. Värsta oljudet jag varit med om och de små bomullstussarna hjälpte föga som föraren/guiden delade ut innan han vrålstartade helikopterbåten och for iväg i vad som kändes som minst 40 knop rakt ut i Mangroveträsken… Vi satt framstupa med händerna tryckta mot öronen. Som tur var hade jag öronproppar i handväskan till barnen. När guiden stannade båten några gånger såg vi flera alligatorer och vi fick reda på en massa intressanta saker om dessa urtidsdjur!

I Miami tog vi in på Art Deco-hotellet The Park Central från 30-talet på Ocean Drive i South Beach. South Beach är en del av Miami Beach som sträcker sig från 5th till 23rd Street. Hotellet hade tidsenlig inredning och det är mycket läget man betalar för här, inte rums- och badrumsstorleken! Men, med några dollar extra till receptionisten lyckades vi byta rummen vi fick först som vette mot en vägg till två lite större ocean front-rum! I Miami lyckades vi tajma en final i amerikansk fotboll så två av de tre dagarna var helt galna. Restaurangerna tävlade med varandra om att ha högst musik och flest gäster. Och det höll på HELA nätterna. Återigen kom öronpropparna till användning. Ja, vad ska man säga om Miami och South Beach? Soft, art deco, yta, fest, dekadent, 80-tal… bilderna får tala.

Vi hann med en utflykt till ytterligare en outlet, Sawgrass Mills. Här fyndade vi bland annat Juicy Couture-plagg och True Religion-jeans. Stor prisskillnad mot hemma! En ny Samsonite-resväska fick det bli också för att få plats med allt hem! När vi ändå var i trakterna passade vi på att hälsa på en racingbekant till J i Coral Springs som flyttat hit med sin familj från Sverige för 3 år sedan. Det var intressant att höra hur det är att som svensk bo i Florida, USA. De berättade om det dagliga livet med jobb, umgänge och skola. Till exempel att man inte alls umgås hemma hos varandra, man ses på Starbucks för en kaffe. Blir man någon gång hembjuden till en amerikan serveras man maten på papperstallrikar (sopsorteringen här ska vi inte tala om) och färdigmaten de serverar kallar de för home-made. De har ju köpt den i butik, inte som take-out! De berättade också att de hade hållit sina söner hemma från skolan sista dagen innan jullovet då det gått rykten om att det skulle bli en skolskjutning på skolan den dagen. Då blir man plötsligt ganska glad att man bor i Sverige.

Två solande alligatorer längs Tamiami Trail
Vy från helikopterbåt genom Everglades
Tjejerna fick hålla i en babyalligator efter båtturen
Ocean Drive, South Beach
Utsikt från hotellets takterass
I väntan på pizzalunch på stranden
Strandliv. The Park Central i bakgrunden
Versace Mansion
The Betsy
Skymning i South Beach
Lummus Park
Cykeltur
J börjar bli svart…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *