Får du din dagliga dos D-vitamin?

En sån här grå dag tar jag en extra dos D-vitamin. Nu börjar visserligen solen komma tillbaka efter den mörka årstiden och från ungefär den här tiden räcker solens strålar som D-vitamin fram till någon gång i oktober. En tumregel är att om din skugga är längre än din kroppslängd kan kroppen inte tillgodogöra sig solens D-vitamin. Då är det en god idé att ta tillskott av D-vitamin. Och när solen gör jobbet är det viktigt att låta så stor del av kroppen få nås av solstrålar utan solskyddsmedel! En kvart om dagen räcker. Så gå ut på lunchen, knäpp upp så mycket du vågar och sola en kvart för hälsans skull.

Ny forskning visar att D-vitamin är ännu viktigare än vad man tidigare trott. 1 500 gener i kroppen styrs av D-vitamin, vilket påverkar immunförsvaret, ämnesomsättningen och förmågan att skydda sig mot inflammationer. D-vitaminerna reglerar också celldelningshastigheten, vilket minskar risken att drabbas av cancer. Livsmedelsverkets rekommendationer är alldeles för låga. Läs mer på Kostdoktorn!

Vilket tillskott ska man ta då? De bästa tillskotten enligt mig är D-pearls och Holistics D-vitamin och båda dessa kan beställas här.

Here comes the sun!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *