Från Woody Allens Paris till New York

Just det, jag såg ju filmen Midnight in Paris på planet till New York…

Jag var i New York för första gången i höstas. Och mitt uppdämda behov av den här staden gör att jag snart måste dit igen för att få uppleva mer. Jag sålde tom en lägenhet (utan mäklare) i slutet av 90-talet på Kungsholmen med rubriken 2:a med New York-karaktär. Hon som köpte lägenheten frågade vad ”karaktären” syftade till och innan jag hann svara konstaterade hon att det var ett grönt höghus mittemot balkongen… vilket inte var vad jag hade haft i åtanke… Här är i alla fall några fragment och förhoppningsvis lite tips från vår vecka i New York:

Så märkligt att komma till en stad man aldrig varit i tidigare men som känns så bekant genom alla filmer och TV-serier. New York-stämningarna i Woody Allens filmer fick jag nu äntligen uppleva. För att inte tala om hur Sex and the City möter Seinfeld möter Vänner etc. etc… Alla gula taxibilar. Love them. Sen att det är så lätt att hitta! Passar mig med dåligt lokalsinne perfekt. Jag kände mig som en infödd när jag till taxichaufförerna varje gång vi skulle tillbaka till hotellet sa: 76 Madison… (konstigt nog var det bara jag som lärde mig den adressfrasen…Smile)

Just det, hotellet. Vi bodde på The Surrey på Upper East Side. Härliga rum, bra service och goda frukostar på Café Boulud. Underbart med närheten till Central Park också. Nästan varje kväll efter att vi varit ute och ätit varvade barnen ner på rummet med iPaden eller en bok och då gick jag och J till det intilliggande hotellet The Carlyle och dess jazzbar för en stunds tvåsamhet med levande jazzmusik i bakgrunden. Bara detta gjorde att jag tyckte så mycket om den här stadsdelen och vårt hotell! Jag hade dessutom läst innan vi åkte (men efter att jag bokat hotellet) att varje måndagskväll på Café Carlyle (restaurang tiilhörande The Carlyle) spelar Woody Allen klarinett med sitt band. På måndagen gick vi till ”vår” jazzbar och smög sedan fram till den precis för tillfället öppna dörren in till Café Carlyle och där inne satt Woody i egen hög person. Vi hann med att både höra och se honom spela liksom se honom sitta och hänga med huvudet med klarinetten i knät när det inte var hans tur. Det var overkligt!

Några riktigt bra restauranger vi besökte under veckan var Tao (särskilt uppskattat av barnen för dess jättelika Buddha), Fig & Olive (allt ekologiskt!), ABC Kitchen (också ekologiskt) och så min och J’s favorit, Minetta Tavern, en 30-talsrestaurang i original med fantastisk mat och med en sann Woody Allen-ambianceSmile!

The Surrey
The Surrey
ABC Kitchen
5th Avenue
Utsikt från Rockefeller Center

 

Bianca på Juicy Couture


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *