Godaste olivoljan au naturelle

Att njuta av riktigt god olivolja är en konst. I somras, i Kroatien, var vi på olivolje-provning och det var fantastiskt att uppleva hur olivoljor kan smaka så olika! Allt från i princip smaklösa oljor till oljor med härlig djup grässmak och oljor med en besk, nästan bitter genomträngande smak. Och det är ju en smaksak vad man föredrar…

Om du har en riktigt bra olivolja är det gott att bara njuta av den som den är. Så här till exempel: Köp Grand Blanc-bröd från Gateau eller baka ett gott levainbröd. Skär det i grova kvartsskivor. Häll upp olivoljan i små portionsskålar och låt var och en smula i lite flingsalt efter smak. Häll upp ett glas gott Zinfandel. Bonterran är inte dum! Ekologisk dessutom… Doppa brödet i den lättsaltade olivoljan och njut tillsammans med vinet! Funkar lika bra som vilken förrätt som helst eller istället för chips eller annat junksnacksSmile!

Den här olivoljan från Galateo & Friends hittade vi på COOP och den var både god och förpackad i vacker flaska!

2 reaktion på “Godaste olivoljan au naturelle”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *