Grattis till alla mammor!

Morsdags-jordgubbar

Mors dag idag. Och mina barn har jag inte ens träffat än. Just nu sitter de på tåget hem från Lund. Men gulliga sms fick jag imorse. Och min egen mamma är i Spanien så hon fick också ett sms av mig.

Tänker sådana här dagar på hur vår sociala medier-tid kan upplevas. Någon vars mamma har gått bort lägger upp en fin text på facebook om hur hon saknar henne, en annan mamma lägger upp en bild på hur fantastiskt hennes barn skrivit till henne på Instagram och ytterligare en mamma lägger ut texten på Twitter om hur hennes tonårsbarn sent på dagen kommit ihåg Mors dag och sen kommit med en chokladask och då är förlåtna.. Vilket skyltfönster det blir. Och vilka känslor som kan skapas hos dem som ser och läser – avundsjuka, medlidsamhet, glädje, sorg, ja alla möjliga känslor väcks nog hos många som scrollar genom facebook, Instagram och Twitter. Frågan är vad detta gör med oss. Är det bra eller dåligt?

Men, som sagt, idag är det vår dag, vi som har lyxen att få vara mammor, så låt oss fira och njuta – av att vara just mammor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *