Händiga människor

Jag har en svåger (heter det så när det är min mans systers man?), Jens, som är så duktig på att snickra. Jag har sagt till honom att han kan snickra, och jag kan sälja – jag startar upp en butik och säljer, bland annat hans grejer… Problemet är att han jobbar heltid som lärare, så det är lite svårt att hinna med, men han skulle ju kunna sadla om…?

Vi var och firade kusin My som fyllde 10 år igår och fick då se deras hus och trädgård på Tidö Lindö från sin vackraste sida. Solen sken och ALLT blommade. En stor härlig altan har Jens också byggt varifrån Mälaren lyser bakom ett hav av björkar.

Här är några exempel på vad han har snickrat ihop…

Detta sideboard stod på vår altan när vi kom hem från en Kroatienresa förra sommaren. Jag hade bara angett ungefärliga mått för att passa på utvald plats på altanen invid grillen. (Anledningen att bordet står på gräsmattan är att jag försöker få bort alg- och mossbeläggning på trädäcket där det normalt står.)

Snygg och praktisk STOR dynbox med katten Skrållan i korg ovanpå.

Enkel bänk gjord av gammalt bryggvirke där den nya bryggan ser ut så här som Jens varit med och byggt. Precis här gifte de för tre år sedan! (Borde finnas mycket bryggvirke kvar att snickra vidare avSmile)

Del av terassen – inbyggd stenläggning med porlande vatten. Drivbänk från byggvirket i bakgrunden.

Utsikt från altanen.

Jens har även gjort ett superfint soffbord som jag tyvärr inte har någon bild på. Stilen på det han gör (starkt påverkad av min svägerskaSmile) är ju New England där inspirationen kommer från bland annat Ocean House.

2 thoughts on “Händiga människor”

 1. Vilka härliga bilder från gårdagen.
  Tack för en super mysig dag och kväll.
  Snickaren hälsar och tackar med ett stort leende.
  Blir nog att ordna med en liten firma här på ön ;)
  Ha en fin söndag !
  Stor kram från tidö lindö

  1. Haha, han får komma igång med snickeriet och börja sälja! Stort tack för i lördags, det var superhärligt! Kram Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *