Hemma från Florida

Hemma igen efter 12 dagar i Florida! Som kändes som 12 veckor. Och imorgon kommer det att kännas som om vi aldrig varit borta! Måste fånga den där känslan av de nya upplevelserna, och behålla den ljuvliga känslan av att ha kommit hem ett litet tag till.

En rundtur på ca 80 mil blev det i Florida. Fyra platser på 12 dagar. Helt hysteriskt. Men det ger verkligen en känsla av att ha varit borta. Länge. Från det svenska mörkret. Och nu kan man njuta och vila ut här hemma. Och strunta i vädret!

Vi började med ett par dagar i Fort Lauderdale. Fick inte riktigt grepp om den staden men den känns som en lång trafikerad gata längs en lång strand med massor av höga byggnader som följer kustlinjen. Och så alla kanaler och vikar innanför. Vi tog en båttur längs dessa och det var kul att höra historier om de fantastiska husen som ligger här. Ett palatsliknande hus ägdes av en kanadensare som uppfunnit skraptekniken bakom alla skraplotter. ”Like my grandmother always said – all it takes is a good idea”, sa guiden.

I Fort Lauderdale bodde vi på The Atlantic Resort & Spa som hade ett underbart spa och mysigt poolområde, men rummen var lite daterade. Goda ribs åt vi på restaurang Houston’s som var packat med folk, men då vi var så trötta av jetlagen var det svårt att njuta av maten och folklivet. Men jetlagen började ge med sig när vi åkte vidare mot nyår och Anna Maria Island. Berättar om den etappen imorgon!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *