Hemma igen

Det är märkligt det här med att resa och upplevelsen av tiden kring resan. Beroende på resans karaktär varierar känslan hur länge man varit borta när man väl är hemma igen!

Den här gången har vi varit i Dubai en vecka och det var första gången vi var där. När vi åker till ett helt nytt ställe blir vi alltid helt uppslukade. Vi vill se och hinna med så mycket som möjligt och då blir det inte alltid så avkopplande… Vi hade sex hela dagar i Dubai och eftersom jag känner mig själv och vår familj så la vi upp en plan att köra järnet i tre dagar och vila i tre dagar. Det höll sådär… det var storm de två sista dagarna (jag gillar verkligen inte när det blåser) – mao inte så skönt att ligga på stranden och så fort man badade frös man när man kom upp. Så det blev en del aktiviteter även dessa dagar. När vi kom hem igår kändes det som vi hade varit borta i flera veckor pga allt vi hunnit med! Det är också märkligt när man väl kommit hem – efter några dagar känns det knappt som man varit borta. Då är det bra att ha kvar (inre) bilder.

Ok, en sammanfattning av min Dubai-upplevelse: Splittrad känsla – både gillade och inte gillade. Den enorma kommersen i dessa köpcentrum blir nästan grotesk. Alla dessa överdådiga hotell känns verkligen som Las Vegas, och det är bara yta, yta, yta. Men samtidigt fascineras jag av det. Till exempel Souk Madinat som jag nämnde i förra inlägget som är som ett litet konstgjort Venedig med abras (båtar) som glider omkring i kanalerna bland upplysta palmer kan jag inte låta bli att gilla, liksom den uppbyggda souken innanför som är som en lyxig gammal arabisk marknad. Konstgjort, jag vet, men vackert… vi besökte en kashmirbutik och fick en jämförelse mellan den billigaste och dyraste sjalen. Den dyraste kostade 70 000 kr och vi fick känna på den! Otroligt, den var så vacker, och mannen som sålde den sa att det var som att välja mellan att köpa äkta diamanter och bijouterier..

Sen var det fantastiskt med delfinupplevelsen ute vid Atlantis som J och barnen fick med delfinen Alice. För att få simma med henne på djupt vatten var man tvungen att vara 12 år så då sa vi att Bianca som är 10 var det och hon blev så glad! Jag undrar bara hur delfinerna mår i den här uppstyrda miljön – tycker de att det är kul eller känner de bara tvång? Jag måste lära mig mer om delfiner! Kvinnan jag köpte biljetterna av sa till Bianca – Next time you come here you swim with the dolphins together with your mother and You pay the tickets! Bianca bara stirrade på henne och nickade.

Och hotellet då, vilket betyg blev det? 4 av 5 pga att frukostmatsalen var ganska ocharmig plus att det var lite långt till alla ”attraktioner”, men å andra sidan har vi lyssnat på mycket härlig arabisk musik i olika taxibilar. Annars perfekt med vackra omgivningar och om man föredrar att inte bo i något jättekomplex eller i en skyskrapa.

Några glimtar från den här resan; jag har ätit arabisk buffé på Burj Al Arab inklusive kamelmjölk till dessert (på toaletten smörjde man in sig med Hermes-handkräm efter att ha tvättat händerna), studerat vackra arabiska kvinnor med Chanel- och Birkin-väskor köpa märkeskläder och skor i sina svarta beklädnader (när använder de kläderna…?), druckit supergod färsk mangojuice i Dubai Marina, njutit första kvällen på den underbara restaurangen Pierchic och känt den där bedårande känslan av att det är just första kvällen på en resa…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *