Historien om vårt kök

När vi köpte vårt hus låg det dåvarande pyttelilla köket inträngt bakom en vägg, men på samma plats som nu. En sak som jag undrade över på visningen var varför köksfläkten inte var placerad över spisen, men jag fick aldrig något svar eftersom jag aldrig kom mig för att fråga ägarna… Men det köket åkte snabbt ut och vi är nu inne på vårt andra kök!

Sedan några år tillbaka har vi optimerat köket efter att först ha haft ett IKEA-kök som vi också var mycket nöjda med. Det var det med blanka släta luckor men då hade luckorna välvda kanter. Dessa kanter blev snabbt fula (något fel i konstruktionen, det var väl därför IKEA bytte till raka kanter strax efter att vi köpt vårt kök).

Men, jag har alltid velat ha ett vitt träkök med spontade väggar, mycket spröjsade luckor och dold fläkt, så då lät vi en snickare platsbygga detta kök. Jag är så oerhört nöjd och blir glad varje gång jag ser och använder det (när inte disken svämmar över…). Bilderna på det nuvarande köket är från ett reportage som huset och vi var med i Hus & Hem.

Här det gamla IKEA-köket som jag sålde på Blocket!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *