Hortensior

Jag är besatt av hortensior. Och det engelska ordet för hortensia är ljuvligt; HYDRANGEA. Smaka på det! Till och med min femtonåriga Estelle har blivit förtjust. Mest kanske pga att dessa blommor figurerar ganska frekvent i Gossip Girl …

Ni som följer mig vet att jag gick bananas i somras här i nya huset med plantering av hortensior i krukor utomhus! Men nu är det snitthortensior som gäller – inomhus. När jag var på Bokmässan i Göteborg häromveckan hittade jag en fantastisk butik som ni ser här nedan, med så fint paketerade snitthortensior. Det som är så bra med hortensian som snittblomma är att den står väldigt länge, och hösthortensiorna kan dessutom ”vissna” och bli lite bruna men ändå vara vackra. Just nu norpar jag då och då några fina jag har kvar ute på entré-trappan innan frosten tar dem. Måste dock försöka hinna plantera ut dem för att se om de kommer igen nästa sommar i rabattform!

hortensia

hortensiahortensia

Bilderna ovan är från den underbara blomsterbutiken Bunches på Fredsgatan 6 i Göteborg. Snälla – öppna i Stockholm också!

hortensia

Så för mig som inte orkade släpa stora hortensia-buketter på tåget hem fick det bli hortensior från Blomsterpassagen i Stockholm som vanligt.

Och, för er som gick in på länken om mina krukhortensior från i somras, där jag även visade den provmålade hallfärgen på glasverandan – den här tapeten blev det där på väggen!

Fornasetti

Alltså, åter en Fornasetti!

Fornasetti Här med Estelle i förgrunden på sin Konfirmationsdag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *