Höstlov

tumblr_mtj9p6fSfr1rfms8zo1_500

Inte så mycket höstlov har det blivit tillsammans med barnen. Jag och J har jobbat och Estelle och Bianca har varit hemma och varit med vänner. Men idag har jag varit ”ledig” – fast ständigt nåbar är man ju aldrig ledig … har säkert mejlat 10 mejl idag ändå. Och skrivit texter. Inför en kampanj vi ska ha på Barnens Bokklubb. Jag blir så uppslukad. Lyssna bara på det här citatet som kommer att stå på kuvertet och som kommer att landa hos 100 000 barnfamiljer i Sverige i slutet av november.

”O mäktiga feer, ge mitt barn i faddergåva inte bara hälsa, skönhet, rikedom och allt det där ni brukar komma stickande med – ge mitt barn läshunger, det ber jag om med brinnande hjärta! Jo, för jag vill så gärna att mitt barn ska få i sin hand nyckeln till det förtrollade landet, där man kan hämta den sällsammaste av all glädje.”
Astrid Lindgren
ur essän ”Läshunger” i tidningen Vi Husmödrar 1956

Kan man vilja något annat än att gå med i Barnens Bokklubb efter att ha läst detta och ge sina barn denna ljuvliga gåva? Astrid Lindren var ju också med och startade upp Barnens Bokklubb 1977. DET är stort.

Men hunnit sitta i den ljuvliga solen som faktiskt värmde har jag en liten stund denna sista dag i oktober. Och igår kväll var vi hela familjen på bio och såg filmen Bröllopskaos och var sedan och åt på Nytorget 6. Den franska filmen, som blivit den största succén i Frankrike sedan En oväntad vänskap, har fått kritik för att inte vara helt politiskt korrekt och jag kan väl hålla med om det till viss del. Vi tyckte i alla fall att den var väldigt rolig och skrattade högt många gånger, men det allra roligaste var nog när vi studerade ett äldre par efter filmens slut ute i foajén där damen knappt kunde gå för att hon skrattade så mycket, 10 minuter efter filmens slut.

Restaurangupplevelsen var dubbel – mysig miljö – men – den sämsta mat jag ätit på länge. En kall, halvrå ofrasig översaltad råraka där det enda som var gott var den tillhörande löjrommen och därefter en minihamburgare som var helt rå inuti med köttfärs som var som en kompakt kall klump. Ville dock inte klaga för att förstöra vår egen stämning, så jag gör det nu istället :-)

Ha en underbar helg så här i slutet av oktober/början av november!

tumblr_ndwzi8xt391rogap7o1_500

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *