Inre framgång

Nu har jag läst klart Sanna Ehdins bok Din inre framgång som jag nämnt här tidigare och jag kan varmt rekommendera den. Jag vet inte hur många hörn jag vikt in på sidor som jag ska titta på igen. Boken kom ju ut för några år sedan så den är svår att få tag på men finns säkert på biblioteken.

I boken får olika personer definiera vad de anser vara inre framgång och den person jag fastnade mest för var Jonas Bohlin, arkitekt och professor, som bland annat beskriver ”Inre framgång är lusten att vara mig själv”.

Sanna skriver också om att stretcha sig själv. ”Det finns väl inte någon som på fullt allvar tror att det går att göra en volt baklänges på en 10 cm smal bräda uppe i luften? Men det går tydligen, för elitgymnaster gör det hela tiden. Att stretcha sig själv är att göra det som vi inte trodde var möjligt.” Hon skriver också om att bryta mönster, att medvetet göra nya saker och gå andra vägar än de invanda, att lösa upp blockeringar, hur viktig tankens kraft är och att vara/bli sitt bästa jag!

Nu firar vi en yttre framgång på J’s jobb med lite Prunier Caviar och Pol Roger:)… och då åter till boken: ”Att njuta av det du har är vägen till lyckan.”

2 thoughts on “Inre framgång”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *