Inspirationskick!

Igår fick jag min inspirationskick på Inspiration för alla-föreläsningen. Både Göran Adlén, trendanalytiker, och Olof Röhlander var suveräna. Drygt en och en halv timme kändes som tjugo minuter och man ville inte att det skulle ta slut! Och vilken känsla att från den fullsatta Maximteatern gick alla biljettintäkter till välgörande ändamål. Childhood var host igår och berättade hur mycket ett bidrag kan göra skillnad för ett litet barn.

Tyvärr kommer man ju inte ihåg så mycket konkret efter en sådan här föreläsning men att lämna lokalen med känslan att allt är möjligt är oslagbar. Men lite kommer jag ihåg – till exempel att det är sällan man har för mycket att göra, det är tankarna på att man har för mycket att göra som ställer till det. Och tre saker ska jag ta med mig:

1. Jag ska ge mig själv flyt. Jag ska börja varje dag med att visualisera att jag hittar en guldtia och denna lycka och tur ska spilla över på resten av dagen.

2. Och när jag kommer in i en svacka eller har oflyt ska jag tänka att det bara är tillfälligt och att den aktuella situationen redan passerat och se på det hela med humor så långt det är möjligt.

3. Och jag ska aldrig mer säga att jag är trött. Hur hjälper det min omgivning?

Självklarheter, men bra att bli påmind. Och – som jag tror att det var trendspanaren Göran Adlén som sa – optimisten har lika ofta rätt som pessimisten, men så mycket roligare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *