Kattpromenad och nässelsoppa

Det finns mycket man kan göra med nässlor, men idag gör jag nässelsoppa. Jag och Dino tog en promenad till grannen en bit bort som har en hel slänt full av dessa ännu späda ljusgröna vitaminbombade brännheta sakerna. Men jag förstår inte hur jag tänkte. Jag tog med sax och endast en handske, till högerhanden (kan bero på att jag bara hittade den…) vilket blev hur krångligt som helst. Jag klippte klumpigt med vänsterhanden som jag såklart också brände, försökte sen byta hand på gummihandsken men den gick knappt att trä på fel hand… Måste planera bättre så att allt blir mer ”effortless” (mer om detta i ett senare inlägg…). Well, well, en påse doftande (oj, vad de doftar) nässlor blev det i alla fall.

Jag gjorde soppan efter det här receptet och den blev riktigt god. Men jag ändrade lite… jag tog mycket mer smör och hade inte i gräslök eller bacon och jag la till en skvätt sherry, pressad lime och nyriven muskot, adderade en pressad vitlöksklyfta och tog nästan hårdkokta ägg istället för pocherade. Och, just det, ekologisk grädde istället för crème fraiche. Oj, det blev visst ett nytt recept…

Nu ska jag få i barnen denna totalvitaliserande soppa innan pannkakorna så att Estelle vinner handstandstävlingen och Bianca kör volter som hon blir nöjd med på Enebybergsgymnasternas vårshow ikväll (vilket inte inträffade på samma show igår kväll vilket helt säkert beror på att de (inte) hade ätit en osmaklig pasta jag gjort på överbliven taco-köttfärssåsSmile. Måste lära mig att man kanske inte kan återanvända ALL mat, eller ännu bättre – komma ihåg att frysa in istället…).

Från kattpromenad till färdig soppa:

2 thoughts on “Kattpromenad och nässelsoppa”

  1. Det här är nog det mest positiva någon skrivit om (vår) en slänt full med brännässlor;) nu blev jag inspirerad att plocka nässlor, dock med handskar på både händerna:)

    1. Ha, ha, gör det, själv ska jag köpa nya handskar! Och nässelsoppan var en hit, Estelle vann handstandstävlingen, Bianca kom tvåa och båda var jättenöjda med alla sina volter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *