Kokosolja

Jag har tre ”hälsogrejer” som jag verkligen tror på och använder sedan en tid tillbaka. Två har jag tjatat om ett antal gånger här – D-vitamin och magnesium. Den tredje har jag bara touchat vid. Kokosolja. Eller kokosfett som det ofta står på förpackningen eller coconut oil på engelska. Whatever the name är det i alla fall en mirakelprodukt!

Många tror att kokosfett är de onyttiga silverpaketen man hittar i mataffären. Och det stämmer – det kokosfettet är nog nästan lika uselt som margarin.

Det kokosfett jag pratar om är ekologiskt kallpressat kokosfett och säljs på hälsokosten. Renée Voltaire har en kokosolja som även finns i ett flertal matbutiker. Om du inte gillar kokossmak/doft så kan du välja en luktfri sort:

kokosfett ekologiskt luktfri Biofood
kokosfett ekologiskt luktfri Biofood

Vad är det då som gör kokosoljan så unik? Och nyttig? Flera saker. Här kan du läsa det mesta! Men bara för att nämna några få saker; den ökar ämnesomsättningen (bränner fett!), förbättrar immunförsvaret, ökar absorptionen av fettlösliga vitaminer, mineraler och aminosyror samt bromsar demens! Om detta kan du läsa i den här boken.

Hur får man i sig sin optimala dagliga dos kokosolja? Enklast är att ta en matsked i ditt te/kaffe på morgonen och samma sak på kvällen. På morgonen tillsammans med 1-2 kokta ägg och 1-2 Finncrisp med mycket smör, ost och paprika/tomat blir du knappt hungrig till lunch. Och använd helst alltid kokosolja när du steker då den oxiderar först vid 198 grader!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *