Lägesrapport från Maldiverna

En solstol. Vackra vyer. Mestadels sol. Värme. Vad mer behöver man så här års som svensk?

Via Doha kom vi till Malé på Maldiverna och tog vårt första stopp på ön Bandos där vi firade jul och stannade i några dagar. En fantastiskt vacker ö. Och vänliga människor. Boendet och maten var dock inte toppen, men vad gör det när man har lyxen att få njuta av mjuk varm vit sand, sol och värme? Däremot var deras spa outstanding, både miljön och behandlingarna. Och behandlingar blev det varje dag på Bandos. Ett perfekt sätt att varva ner i början av semestern.

Nu har vi kommit till ön Kandooma där vi bor i två härliga strandvillor, maten är också bättre och här är ännu vackrare vyer med knallturkost vatten som sträcker sig långt ut i lagunen- men – inte riktigt lika fina stränder och det finns inget ”house reef” som på Bandos (som var fantastiskt för snorkling). Kandoomas house reef är trasigt men de försöker att reparera och återuppbygga det! Därför är sanden här mer korallbeströdd och inte lika ”fint” mjölig som på Bandos. Båda öarna är lite av familjeöar och jag misstänker också att en del charter-resor går till Bandos, framför allt från Kina och Japan. Intressant och nyttigt att studera kulturskillnader!

Just nu är resten av familjen ute och lär sig dyka med tuber. Jag avstod från detta, kanske får jag prova nästa gång vi åker hit. För hit vill jag åka tillbaka. Det finns över 150 öar att upptäcka som besökare (gäller att välja rätt :-)). Har dock alltid tidigare blivit varnad för att åka till Maldiverna då alla sagt att det inte finns något att göra på här. Men det är ju oftast precis det man behöver när man åker bort för att få den där totala avkopplingen. Men helt slöa är vi inte – utöver att äta gott, umgås och läsa, spelar vi tennis, tränar på gymet, yogar, dyker, snorklar och imorgon blir det katamaransegling :-)

God fortsättning önskar jag alla er som tittar in här! Från ett idag molndisigt men uppklarnande varmt och skönt Maldiverna! Har svårt att ladda upp bilder härifrån pga av VÄLDIGT långsamt wifi. Bildregn från dessa vackra platser kommer senare :-). Men ett par från Bandos lyckades jag få med!

K R A M  Maria

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *