Le mot alla du möter under en dag…

Jag läser just nu en retorikbok, Snacka Snyggt – modern retorik av Elaine Bergqvist. En mycket bra och välskriven bok som inte handlar om konsten att tala, utan om konsten att få folk att lyssna! Bara en sån sak. I ett kapitel i början av boken skriver hon om det grundläggande kroppsspråket och om effekten av att le… ”Folk som ler ofta har en lättare vardag, av det enkla skälet att de ger ett välvilligt intryck”. Ganska självklart, men hur många gör det? Leenden smittar precis som sura miner, och som Elaine skriver, när du haft en dålig dag, hur har du sett ut under den dagen?

Prova att le mot alla du möter under en hel dag! Elaine testade med resultatet: ”Under hela dagen samlade jag energi från det jag fick tillbaka på något jag gett från början – ett leende”. Glöm inte att även leSmile med ögonen… Beställ boken på Bokus!

Jag ska prova imorgon! ”The smile you give comes back to you” stod på  min yogi-tepåse häromdagen. Ett tecken… (låter som jag är värsta surpuppan i vanliga fall).

Och här Smile som Charlie Chaplin skrev och så många bra röster sjungit men här med gamla Roddan…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *