Makeover takterass

Söndagens projekt var att få ordning på takterassen. Ibland gör man onödiga projekt. Inte söndagens utan ett vi gjorde förrförra sommaren när vi (jag) hade så dåligt samvete för att våra katter fick vara instängda när vi var på jobbet hela dagarna. Då klädde vi in halva takterassen i hönsnät(!) för att de skulle kunna vara där på dagarna. Kattlucka hade kanske varit enklare? Den här ”kattkojan” användes knappt (även om den var kul att bygga – älskade att bygga kojor när jag var liten…). Vi glömde oftast att öppna dörren ut hit på morgonen och när det var öppet regnade det in eller så var katterna inte där över huvud taget. Och den här inhägnaden gjorde att vi knappt använde resten av altanen eftersom man då halvhukad var tvungen att ta sig via inhägnaden genom en hönsnätsdörr för att nå den delen.

Så i söndags rev jag ner hela hönsnätshistorien och kastade ner alltihop på baksidan (nästa projekt – tur till tippen). Men vilken yta, vilken frihetskänsla det blev! Efter rensning och sopning blev det invigning med middag här uppe bland trädtopparna i söndags kväll.

Den här synen mötte mig när jag kom upp på takterassen efter att ha undvikit den hela vintern:

Och så här blev den ordninggjorda dukade ”matdelen”:

Jag hade i egengjord keramikskål preparerat J’s hemgjorda gremolata (utan salvia, fast det är säkert också gott!) till värdparet på Tidö Lindö i lördags. Men vi glömde den i kylskåpet så vi fick själva njuta av den till det grillade köttet. Smakförhöjande…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *