Matkreativitet och maränger

Jag har som mål att slänga så lite överbliven mat som möjligt, vilket är svårt, men det är ju en av våra största miljöbovar – all mat vi SLÄNGER. Men man får vara lite kreativ. Och inte gå blint på bäst före-datum och vara paniskt rädd för att mat är för gammal. Nej, man ska lita på sitt luktsinne – luktar det ok så är det oftast ok att äta! Och vad gör väl en liten magsjukaSmile? Man kan tänka som kollegan i Djävulen bär Prada; I’m just one stomach flu away from my goal weight!

Då tänkte jag i alla fall när jag hade gjort Carbonara till lunch igår att jag skulle ta reda på äggvitorna. Så då gjorde vi maränger. Tänk vad lätt det är att göra maränger! Och goda blev de! Frasiga på utsidan och lite sega i mitten, inte så där knastertorra som de man köper.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *