Mauds trattkantarellsoppa

Vi hittade hur mycket trattkantareller som helst i lördags. På Bogesundslandet i en underbart gles skog med massor av mörkgrön mossa. Nu när vi nästan tröttnat på kantarelltoast får det bli soppa istället! Fick ett recept av en före detta kollega på Facebook som jag ska prova. Låter jättegott. Kanske att jag lägger till lite grädde… Soppan blir perfekt innan pannkakorna ikväll!

1 gul lök, ca 500g trattisar, 150g smör, 9 dl grönsaksbuljong (3 tärningar), 1 msk dijonsenap, 1-2 dl rödvin (jag tycker 2 dl är godast), hackad persilja.

Finhacka löken o fräs i hälften av smöret, hacka trattisarna o fräs med smöret tills fukten dunstat. Häll över buljongen o låt sjuda 20 min. Häll i vin, dijon o resten av smöret. Låt sjuda 5 min. Hacka persilja o strö över innan servering. Servera gärna gott ljust bröd till.

Smaklig måltid och tack Maud!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *