Mirakelmineralen

Eller heter det mineralet? Whatever. Jag har skrivit om det förut men jag gör det igen för att det är så bra. Magnesium.

Mina barn börjar dock tycka att jag är lite fanatisk. Nu har jag till och med hittat magnesiumspray också som jag sprayar på mina halux rigidus-tår – och det hjälper. Strunt samma om det är placebo. Jag har nu tagit magnesiumtillskott i över ett år och har aldrig mått så bra (kanske också placebo…). Eller om jag säger så här, hade jag inte gjort det i våras när det var som mest att göra på Villa Söderås hade jag nog varit på väg en bit längre in i väggen än utan… Jag har tidigare också lidit av panikångest, sömnrubbningar etc. och tagit antidepressiv medicin mot detta – men – med magnesium är allt det där borta. Och som jag nämnt i mitt tidigare inlägg om magnesium så är det viktigt att välja rätt sort, och inte kombinera med kalcium, framför allt inte i början. Så glöm de där enorma Cal-Mag-tabletterna som finns på hälsokosten som dessutom innehåller magnesiumoxid som kroppen bara kan ta upp några få procent av.

Jag tar 300-600 mg Biosan Magnesium Diasporal per dag – magnesiumcitrat i pulverform som jag löser upp i ett till två glas vatten. Ska vara en av de bästa sorterna som kroppen lätt kan ta upp. Innehåller tyvärr lite socker, men man kan inte få allt :).

Och vill du inte ta några tillskott –  ät 100 g ekologiska mandlar om dagen så får du i dig närmare 300 mg magnesium per dag – helt naturligt. Och mätt blir du också!

Ytterligare några bra länkar om magnesium sedan förra inlägget:

Är alla magnesiumpreparat bra?

Mirakelmineral återupptäckt 

Mandlar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *