Ny tidningsfavorit och kaffeetikett

Jag har blivit så otroligt trött och mätt på alla tidningar och magasin. Har sagt upp nästan alla prenumerationer och när jag får/köper tidningar märker jag att jag knappt tittar i dem. Många känns så tillrättalagda, vissa är bara too much, vissa rent av tråkiga och det gamla vanliga med för mycket annonser i de allra flesta.

Men, nu har jag hittat en tidning som jag bara älskar och som jag verkligen lusläser varje vecka, nämligen SvD’s helgbilaga A Perfect Guide. Den har ju funnits ett tag men det är ganska nyligen som jag fått upp ögonen för den. Har väl sett den som just bara en bilaga innan. Jag vet inte riktigt vad det är som får mig att vilja öppna just den här tidningen men till att börja med är det något så enkelt som omslaget som i jämförelse med många andra tidningar känns RENT och inbjudande. Sen är det igenkänningsfaktorn. När man har läst tidningen några gånger längtar man till det återkommande innehållet såsom Min helg med någon aktuell person, 12 frågor till någon annan aktuell person och den längre intervjun med ytterligare någon aktuell person. Att tidningen inte så ”omfångsrik” tycker jag bara är en fördel och jag blir alltid lika glad när den dyker upp i brevlådan.

I det här senaste numret blev jag också glatt överraskad av Markus Dunbergs underbara svar på olika vett & etikettsfrågor. En person frågade till exempel om man bör följa italiensk kaffeetikett med cappuccino och macchiato för kl. 11 och espresso efter middagen där han svarar att vi ska sluta leva i villfarelsen att italienarna styr vad som är ”det goda livet” och har man varit i Italien så vet man att landet består av ”skattefifflande kriminella fåfänga opålitliga torra homofobiska sexistiska morsgrisar med extrema kontrollbehov”… man gör som man vill med sitt kaffe – ”med ett undantag: café latte efter maten. Personer som efter avslutad måltid tycker att det är en god idé att beställa ett stort glas varm standardmjölk med en fingerborg kaffe i förtjänar att landsförvisas – till Italien”. So true. Om kaffet menar jag, inte det om Italien och italienarna…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *