Om möten, bilkörning och bokmanus

via

Ska jag vara ärlig så var jag egentligen inte så orolig för själva mötet angående hotelljobbet förra veckan. Jag och hotellägaren skulle nu bara träffas för att komma överens om samarbetsform och diskutera utvecklingspotentialen för hotellet. Och det gick ju, som jag nämnde, bra.

Nej, min största oro rörde faktiskt bilkörningen dit och hem. Ja, det är sant. I flera år har jag haft en fobi för att köra bil på motorväg och har hela tiden lyckats undvika det. Med körkort taget i Afrika för 100 år sedan i vänstertrafik och därefter avsaknad av bilkörning i flera år har jag de senaste åren ”klarat mig” på att köra på 50- och 70-vägar. Så nu efter flera veckors daglig övningskörning med J på av- och påfarter och filbyten på motorvägar, till och med i snöstorm kvällen före mötet, körde jag så, själv, hela vägen ut till mötet på Lidingö och hem igen (dock med stöd av J i bilen framför på vägen dit…). Jag var så nöjd med mig själv. Äntligen. Vilken frihetskänsla Varför tog jag mig inte i kragen för flera år sen…? Men nu är nu.

Fast helt hundra känner jag mig inte ännu. Särskilt inte som jag backade rakt in i min fars bil häromdagen… Och jag sa till mig själv när jag kände mig som mest frustrerad under övningskörningen häromveckan när det inte gick framåt (i känslan, J påstår att jag kör bra…), att ska jag tjäna så mycket pengar att jag har råd att ha en chaufför som kör runt mig vart jag vill. En trevlig sådan. Jag får väl börja bearbeta mitt bokmanus igen så att jag får boken utgiven worldwide och har råd med det. Fick lite pepp häromdagen när jag lyssnade på Marie-Louise Zeisig som skrivit om sitt manus många gånger under flera års tid innan hon äntligen fick sin bok utgiven. Men det är ett nålsöga man ska igenom. Tydligen är det bara ca två promille av alla manus som skickas till förlagen som ges ut. Puh.

5 thoughts on “Om möten, bilkörning och bokmanus”

 1. Klart du kommer att kunna köra! Kommer du ihåg nr vi åkte till Nynäs? Jag körde Js bil som är automat genom Stockholms innerstad i vinterskrud = 3 saker som jag inte gillar: automat, trafiken i innerstan och snötäckta vägar! Men det gick ju! Och du peppade mig bra! Go girl!

  1. Tack Lisbeth! Minns vår härliga konferens på Nynäs Havsbad… Och, nu körde jag hem i snöyran sent igår kväll vilket gick bra! I’m on my way

  1. Tack, Maria! din bror har faktiskt varit helt ok som bilskolelärare, inte alls mycket bråk :) måste vara för att jag kör så bra nu… KRAM!

 2. Hahaha vad bra. För jag kommer ihåg när jag hade honom som bilskollärare ;)
  Det blev en del dispyter i mellanåt.
  Kul att du känner dig bättre på vägen. Då kan du snart köra ända hit till ön och fika lite.
  Kraaaam från tidö

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *