Paris på 50 timmar

Les Tuileries

Hur spenderar man bäst 2 dygn i Paris? Det beror såklart på vem man är och vad man föredrar att göra! Så här gjorde vi, mamma och dotter på 13 år, vars enda önskemål var att slippa gå på några museer. Vi var på Louvren och såg Mona-Lisa förra gången och eftersom vi bara skulle vara två dygn i drömstaden gick jag med på önskemålet. Hela Paris är ju ändå som ett enda stort museum!

Vi kom till vårt hotell på förmiddagen och lämnade det två dygn senare på eftermiddagen  = ca 50 timmar! Hotellet, Le Burgundy, låg mellan Tuilerierna och Place de la Madeleine intill Rue Saint Honoré vilket upplevelsemässigt var perfekt placerat!

Det spöregnade när vi anlände till hotellet från Charles de Gaulle. Då började vi med att beta av de två största varuhusen, Galeries Lafayette och Printemps, som låg på promenadavstånd från hotellet. Därefter tog vi métron till Triumfbågen och gick längs Champs Elysées, tog en kaffe och varm choklad på Häagen-Dazs Café, tittade in på NafNaf och Banana Republic, och när vi kom till målet – Abercrombie – var kön så lång att vi hoppade den planen. Istället svängde vi in på Avenue Montaigne – Paris elegantaste gata, och fönstershoppade hela vägen ned på ena sidan och hela vägen upp på andra. På kvällen hade vi bokat bord på Hotel Costes som låg ett stenkast från vårt hotell. Underbart ställe – när jag och J senast var här hade vår servitris en svart skinnklänning och tatuerade vingar på sin bara rygg och när vi satt i baren passerade Catherine Deneuve med Marcello Mastroianni…

På onsdagen tog vi métron till Rue du Bac med alla små fina butiker och tittade in på varuhuset Bon Marché, det bästa och mysigaste varuhuset i Paris enligt både mig och Estelle. Och ett besök på Hermès flaggskepp på Rue de Sevres får man inte missa! Vi köpte en slips till J bara för att få gå runt med en Hermèspåse i Paris:). Lunchen intogs på charmiga Santa Lucia (där även Gwyneth Paltrow, Brad Pitt och Clint Eastwood ätit enligt fotografier på väggarna, oklart för hur länge sen…) i Saint Germain och jag åt den godaste tryffelpastan! Eftermiddagen spenderade vi i Marais-kvarteren där jag faktiskt inte varit förut men det var charmigt, och tog oss sen tillbaka till hotellet till en timmes massage för oss båda. Såå skönt efter två dagars intensivt promenerande på Paris gator. Kvällens middag intog vi på ett klassiskt brasserie nära Place de la Madeleine. Mycket franskt!

Sista dagen skippade vi den dyra hotellfrukosten och gick istället till Ladurée. Estelle var så glad att efter en croissant få fyra utvalda macarons! Under förmiddagen gick vi runt i kvarteren närmast hotellet och upplevde Place Vendôme, besökte Colette och Annick Goutal på Rue Saint Honoré och promenerade genom Tuilerierna och beundrade Eiffeltornet på håll. Vi avslutade med  en tidig crèpes-lunch på Aux Délices de Manon innan vi återvände till hotellet där vår taxi väntade.

Det blev en intensiv, mysig och optimerad Parisresa för inte bara en, utan numera två, parisfrälsta!

Hotellfrukost
Häagen-dazs Café
Avenue Montaigne
Estelle på Bonpoint
Rosor på Hotel Costes
Champagne Rosé & Virgin Mojito på Costes
Bistro-tjej
Underbar fiskbutik på Rue du Bac
Homeopatbutik på Rue du Bac
Oemotståndliga Ladurée
Les Tuileries

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *