Pasta och opera

Bara Italien lyckas förena så sinnliga njutningar – pasta och opera. Och när man gör egen pasta passar Puccinis operor perfekt att ha på hög volym i köket.

Att göra färsk pasta är inte svårt. Det är roligt och man behöver absolut inte ha någon fancy pastamaskin. Och det blir mycket godare än den färska pastan man köper i butik. Gör den på färska ekologiska ägg och ekologiskt vetemjöl! Här ett recept från boken Drömmen om Toscana som jag nämnde i föregående inlägg. Passar bra med en god tomatsås från samma bok. (Klicka på receptbilderna för att se större format.)

I kväll gör jag pastan med en annan sås: jag strimlar grillat gräskött som blev över från helgen och lägger i en stekpanna med lök, champinjoner och vitlök mjukstekta i smör och olivolja. Sedan häller jag på grädde och en skvätt congac och låter småkoka en stund. När jag tycker att såsen känns klar och jag smakat av häller jag den över den nykokta pastan och sedan på med färsk parmesan, nymald svartpeppar och lite flingsalt.

Och jag lyssnar på Angela Gheorghiu när jag knådar, kavlar och skär pastan…

2 thoughts on “Pasta och opera”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *