Psykosyntesterapi

Oj, vilket ord! Testade det idag. Jag nappade på ett Groupon-erbjudande och bestämde mig för att testa psykosyntesterapi tre gånger. För att ta reda på vad jag egentligen vill göra. Och vem jag vill vara. Lite läskigt, men det handlar om att våga sig utanför komfortzonen!

Vad är då psykosyntes?

”Psykosyntes är en metod för självförverkligande för dem som vägrar att förbli slavar åt sina inre spöken eller yttre påverkan, för dem som vägrar att passivt ge efter för det psykologiska spel som pågår inom dem, utan istället är beslutna att bli herrar över sina egna liv.”       Assagioli

Och på Psykosyntesförbundets hemsida kan man läsa följande: ”Syftet med terapin är att människor kommer till insikt om hur de kan nå sin fulla potential. Styrkan hos psykosyntesen ligger framför allt i att genom samtal hitta lösningar. Men psykosyntesen införlivar även andra metoder bl.a. meditation, gestalt- och kognitiv terapi samt målning.”

Det finns ju många sätt att ta reda på mer om sig själv och vägar till att nå sin fulla potential men det känns som psykosyntesen innehåller flera av de bästa sätten. Och man kanske blir konstnär på köpet :).

Det var spännande och intressant men också jobbigt första gången idag! Att prata om sig själv med en utomstående person som inte redan är involverad i ens liv. Eller vet något om ens historik. Att få perspektiv på tillvaron. Och bli mer medveten om vad man egentligen håller på med. Och hur man mår. Och vad man vill.

Alla som har möjlighet tror jag kan ha stor nytta av att gå i någon form av samtalsterapi. Det svåra är att hitta rätt person och metod. Men idag hittade jag en person jag fick förtroende för och en metod som verkar vettig. En spännande resa har börjat!

Det var det här som inspirerade MIG att testa:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *