Rumsmakeover

Vi har ett rum som vi aldrig vet vad vi ska kalla… Det ligger en halv trappa ned från entréplanet mot den insynsskyddade trädgården på baksidan av huset. Rummet har stora fönster (tyvärr med utanpåliggande spröjs) och en altandörr ut till en stenlagd terrass.

I det här rummet bodde och levde vi de första månaderna när vi renoverade vårt hus. Nu är rummet avskärmat i två delar med hjälp av några panellängder som hänger ned från taket. I den ena delen har vi en dubbelsäng för gäster och sova över-kompisar och i den andra film- och TV-del. Men vi är inte så ofta här nere, så då bestämde jag mig för att rensa och möblera om det lite. Efter att ha släpat runt de tunga möblerna med hjälp av min mamma och lyckats få det att se ut som ett indiskt bollywood-hem vred vi till slut bara soffan 90 grader från ursprungsläget och då blev det perfekt. En stor skillnad var att plocka bort det skrymmande soffbordet och i stället använda en trumma från min tid i Afrika som soffbord. Som också är mycket lättare att flytta undan när man vill spela wii, dansa, yoga eller vad man nu behöver lite mer golvyta till…

Före-bild:

Och efter:

Skillnaden kanske inte upplevs som så stor men den känns när man kommer in i rummet.  Det blev en bättre energi/feng shui. Igår åt vi tacomiddag på trumman och golvet framför den härliga filmen Föräldrafällan – vilken feel good-familjefilm!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *