Saint Tropez!

Vacker entré till huset
Poolhäng
Frukostveranda
Caprese & grillkväll
Where is my fucking yacht?
Not here…
Promenad från Tahiti Beach mot Les Salins
La Tartane
La Tartane
Terassen utanför vårt rum på La Tartane

Efter Cannes åkte vi vidare till huset vi hade hyrt utanför Saint Tropez. På vägen hittade vi ett underbart hotell, Villa Mauresque, strax utanför Saint Raphaël där vi stannade för lunch. Fick Mombasa-vibbar på det här stället och skulle gärna vilja bo här någon gång – tyvärr var det ingen bra strand precis nedanför men det var en sån härlig atmosfär så det gör inte så mycket.

På seneftermiddagen kom vi fram till huset efter ett kaffestopp på Place des Lices inne i Saint Tropez samt luftmadrassinköp till den väntande poolen. Huset var helt ok, lite slitet och med en tyärr icke-fungerande luftkonditionering i den 30-gradiga värmen. Började inte så bra… och fyra dagar senare råkade vi också ut för ett inbrott medan vi sov och jag blev av med alla mina smycken som jag lagt i badrummet mellan de två sovrummen vi sov i. Frågan är om vi även blev lite gasade då ingen av oss vaknade fast personen/erna i fråga passerade båda våra öppna sovrumsdörrar. Fast det kanske man hade märkt på morgonen? Tur var det i alla fall att vi inte vaknade. Vad hade hänt om vi hade konfronterat tjuven? Väldigt obehagligt att någon varit inne i huset när vi sov och så trist att bli av med mina smycken, men vi var tacksamma att ingen blev skadad. Men det gjorde att vi inte ville bo kvar i huset de sista nätterna och hittade då istället ett fantastiskt mysigt hotell, La Tartane, som vi inte hade fått uppleva utan det inträffade. Det finns en mening med allt… Och på La Tartanes asiatiska restaurang Le Grand Café åt vi en av de bästa måltiderna på hela resan! Byblos roliga konceptmeny med 5 förrätter, 5 huvudrätter och 5 desserter var också riktigt bra.

Under vistelsen i Saint Tropez hängde vi mest på Plage Tahiti på dagarna (det var väl där någon spanat in mina smycken och rekat var vi bodde…) och på kvällarna åt vi oftast inne i stan och studerade folk- och båtlivet. Jag är verkligen förjust i denna pastellfärgade lilla stad vid havet som samtidigt är så vacker, extravagant och dekadent. Och miljön runt omkring med kuststräckorna, vinodlingarna och naturen är fantastisk.

Efter Saint Tropez vände vi tillbaka mot Nice för att spendera de sista dagarna av resan i mysiga Saint Jean Cap Ferrat

2 thoughts on “Saint Tropez!”

  1. Tur att J bara jobbar i charken – då blir det inte så dyra smycken! Skönt att ni är välbehållna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *