Saltbehandling

I måndags var jag med Estelle och Bianca på en saltbehandling på Stockholm Saltrum. Vi ska testa detta för att se om det hjälper mot Estelles allergi och Biancas astma.

Saltbehandling ska vara bra för att på ett naturligt sätt rensa luftvägar och på så sätt lindra förkylningar, astma, allergier och andra luftvägsbesvär. Saltbehandling ska även vara bra vid psoriasis och hudeksem på grund av sin bakterieförstörande förmåga. Saltaerosol (saltet i luften) som finns i saltrummet innehåller negativa joner som har positiv inverkan på nervsystemet, minskar stress och förbättrar sömnen.

Saltbehandlingen går ut på att man sitter 40 minuter i sköna stolar i ett saltbeklätt rum medan mikroskopiskt små saltpartiklar blåser runt i luften med hjälp av en speciell saltgenerator. Man ser inte saltet som blåser runt, men känner den friska salta luften som om man befinner sig vid havet. Det var väldigt avkopplande. Så avkopplande att Estelle somnade! Så vi fortsätter och ser vad det ger. Tydligen ska man gå minst 5 gånger för att märka en förbättring av allergin och astman…

Efteråt mötte vi upp med J och åt middag på Restaurang Museet på Birger Jarlsgatan, en ovanligt trevlig restaurang där jag åt en ovanligt god Steak Minute med klassiska tillbehör. En perfekt måndagkväll!

sibirisk tiger på mvseet

One thought on “Saltbehandling”

  1. Hej!
    Hoppas att ni fick goda resultat av ert försök i saltrummet.
    Jag har ett saltrum i Enköping, och skulle ha stor glädje av att få reda på hur det gick med ert försök..
    Hoppas att ni orkar höra av er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *