Skidåkning och god mat

Några bilder från imponerande Copperhill Mountain Lodge.

Vi bor på Grand Residence inne i Åre by. Men så här fina fönster har vi inte. Vår lägenhet vetter mot baksidan. I typ souterängplan. På Skistar hade vi visst bokat en lägenhet i markplan, men jag skulle snarare kalla det källarplan, till och med hissrösten säger det. Alla fönster utom i sovrummen börjar en och en halv meter upp… Så, boka inte lägenhet nr 1 vid bokning på Grand Residence!

Det är varmare här i Åre än i Stockholm. Igår var det någon plusgrad nere i byn och strålande sol. Och vi fick några ljuvliga åk första dagen efter allt bök med att hyra skidor, köpa nya skidkläder, och köa för liftkort. Tyvärr är jag så höjdrädd så njutningen förtas lite av anspänningen att åka sittlift. Jag gjorde det en gång igår, och känslan efteråt är i alla fall härlig. Tacksamhet. Att man inte trillat ner. Klassisk gulaschsoppa blev det till lunch i backen, fast själv valde jag en god älgchili. På kvällen åt vi middag på Tott med två andra familjer – en riktigt god torsk valde vi från menyn.

Idag har det varit duggregn/snö, ett par plusgrader och blåst minst tio sekundmeter. Tjejerna har åkt med kompisar medan jag och J tog oss bort till Björnen och liftade/skidade upp till Copperhill för en lunch. Usel service men helt okej mat. Därefter 5 km i längdspåret med snön piskande in i ögon och ansikte. Men nu efteråt känner jag mig så nöjd så nöjd och inväntar nu att bastun ska värmas upp till behaglig temperatur. Ikväll väntar bandvagnsfärd upp till Buustamons Fjällgård med brännvinsprovning och middag. Återkommer med rapport!

One thought on “Skidåkning och god mat”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *