Skolavslutning och Slottsteater

Ja, så var det skolavslutning igår. Ännu ett år har passerat och återigen stod barnen på skolgården och sjöng den Blomstertid nu kommer… och den bitterljuva känslan som bara kan infinna sig på en skolavslutning, infann sig. Vädret var strålande som varje skolavslutning varit på vår skola, den 7:e i ordningen. (Vilken tur att det inte var idag, med 12 grader och regn.)

Det blev en känslosam avslutning för Estelle som går ut sexan och inte har några i klassen hon går vidare tillsammans med och därmed skiljs från många hon gått tillsammans med i sju år. Och även Bianca byter skola och sa hejdå till klasskompisar och lärare. En av hennes lärare höll ett tal till henne där hon sa att det alltid finns en plats för Bianca och att hon alltid är välkommen tillbaka! Det kändes skönt för både oss och henne, för så är det ju, man vet vad man har, men inte vad man får… Varför hon byter skola mitt i mellanstadiet så här? Hon vill ha en förändring, säger hon. Och om det går så måste man ju våga, och det gick och hon vågar!

Första sommarlovsdagen, idag, gick vi och såg Strindbergs Tobaksladans hemligheter på Drottningsholms Slottsteater, en familjeföreställning, vilket blev en annorlunda inledning på sommarlovet. Den höll bara på i en timme vilket var precis lagom för våra skeptiska barn, men jag tror att de hade en viss behållning av den… bra kontrast och motpol till alla mobil- & dataspel, facebook, instagram, bloggar och disney channel…

Det var Romeo och Julia-kören som framförde flera kända operastycken (vilket fick mig att komma ihåg att jag tipsat om att göra färsk pasta samtidigt som man lyssnar på opera…), bland annat Habanera från Carmen, men här i den här versionen:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *