Snabbväxande häck

Vi är på jakt efter en snabbväxande häck till nya huset. Ett långt gunnebostaket avskiljer tomten på ena sidan mot ett ganska fult hus, så här vill vi ha en snygg, relativt hög häck. Och vintergrön! Efter lite efterspaningar lutar det nu mot thuja smaragd. Egentligen gillar jag inte thujor, men den här varianten kan bli fin. Definitivt inte thuja brabant i alla fall. Den här sajten kollar jag in just nu och undrar om man kan lita på kvalitén – det är ändå 75 meter vi ska täcka upp (!). Ett tag var vi inne idegran som jag egentligen tycker är vackrast, men det finns bara ganska låga plantor att köpa, och de växer så långsamt. Det kanske får bli på någon annan del av tomten… Var på Zetas i helgen och fick inspo:

Idegran!

Underbar Myrten!

Älskar den bleka terrakottan mot oliv- rosmarin- och apelsinväxtligheten.

Fint med hortensia i mörk korg!

Denna  dag fick ett olivträd i korg följa med hem. Skall placeras vid poolen i nya huset!

2 thoughts on “Snabbväxande häck”

  1. Hej Mia, Vad spännande nu är ni snart på väg…..Tuja kan vara väldigt fint och det blir en vackert grönt staket som är grönt året runt. Det som jag önskar nu efter många år är att vi satt en lagerhäck. Den är frodigare och så vackra gröna blad. Dock Vet inte om ni kan ha den grön året runt i Stockholm men annars är det ett fint alternativ. Kram Anette

    1. Åh, tack Anette, lager måste jag kolla!! Som sagt, jag är ju inte så jätteförtjust i thujor men får man till smaragd-varianten kan det bli bra – just att den är vintergrön också. Hoppas allt är bra med dig och hälsa familjen! Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *