Snöflingor

Idag har vi snöoväder här i Åre. Lyckades ändå ta oss runt 7,5 km i längdspåret. Med felvallade skidor. Så nu är det välförtjänt inneläge och bokläsning. Hittade boken Snöflingor/Snowflakes, inbundna årehistorier/A collection of Åre stories i lägenheten. Som inleds med:

”Åre är en gråhårig dam, hon har varit med länge, sett och hört det mesta och njuter av livet, precis som du, som är gäst här. Hur var din första gång i Åre? Hur ser dina minnen ut? Kanske kan denna bok väcka en och annan snöflinga i ditt sinne till liv. Varsågod och njut.” Det är mysigt med en så pass gammal vinterby. Den 7 mars fyller till exempel Bergbanan från byn upp till Fjällgården 102 år. Åre är så mycket charmigare än Sälen där vi varit mest de senaste åren.

Jag var nog här första gången i gymnasiet efter att jag flyttat hem från Afrika. Med kompisar. Kommer ihåg att jag mest stod still i backarna och försökte se proffsig ut. Eftersom jag knappt kunde åka. Minns också den mysiga afterskin på Dippan. Här huserar numera Wallmans Salonger vilket känns lite synd. Dansade gjorde vi på Bygget och Country Club och båda finns fortfarande kvar. Kanske går vi på Country Club någon kväll innan vi åker hem för en nostalgi-tripp…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *