Sunt eller galet?

Såg på Facebook att en före detta kollega idag ska springa ett åttamilslopp. 8 mil! Och då är det tydligen det korta loppet. Det är ett till lopp samtidigt som är på 16 mil. Kan det vara hälsosamt? Och jag som knappt orkar springa 5 km… dessutom tycker jag att det är ganska outhärdligt att springa, men jag kanske aldrig har gett det här en riktig chans…

En gång tog jag in en föreläsare till en konferens på Svalan som skulle prata med våra säljare om motivation och uthållighet, som ju är oerhört viktiga egenskaper för just säljare. Det var Rune Larsson, ultradistanslöpare som bland annat sprungit tvärs över Amerika och dessutom rott(!) över Atlanten! Han var oerhört fascinerande att lyssna på och det han berättade har verkligen satt spår hos mig, eftersom just uthållighet inte har varit min starka sida utan något jag behövt jobba på. Och sedan jag lyssnade på honom tycker jag mig faktiskt ha blivit sakta men säkert lite bättre på just detta. Men allt är ju relativtSmile! Rune berättade att när han springer 24- och 48-timmmarslopp(!) som sker på en rundbana på 400 meter får han ofta frågan om det inte blir tråkigt att springa runt, runt, timme efter timme. Nej, svarade han, det blir aldrig tråkigt för man byter ju varv var tredje timme. Jag tror att han var allvarlig…

En egenskap som kännetecknar framgångsrika entreprenörer är just uthållighet – att inte ge upp. När man känner, det här går inte, då kör man ett varv till, och ett till och så vidare… Eller som J sa till Estelle en gång när hon skulle springa ett lopp i skolan, och vinnarskalle som hon är bad oss om råd. Han sa då; När du känner att du gett allt, kom ihåg att då har du lika mycket till att ge… Hon vann loppet. Det är precis den inställningen man ska ha oftare i livet!

Trevlig snöig lördag! Här kan vi tala om träning i uthållighet i väntan på våren och jag jobbar med den här målbildenSmile.

VÅR

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *